LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cel puțin 10.000 de soldați ucraineni au murit de la începutul invaziei ruse. Rușii se retrag din mai multe zone din Zaporojie

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cel puțin 10.000 de soldați ucraineni au murit de la începutul invaziei ruse. Rușii se retrag din mai multe zone din Zaporojie

Este a 282-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Rușii se retrag din mai multe zone din Zaporojie. Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak afirmă că forțele armate au pierdut cel puțin 10.000 de soldați de la începutul invaziei ruse.

Foto Profimedia

UPDATE 05:45 Macron şi Biden vor să găsească împreună o soluţie pentru războiul din Ucraina

Preşedinţii Joe Biden şi Emmanuel Macron şi-au manifestat, joi, la Washington, dorinţa de a căuta împreună o soluţie la războiul din Ucraina, dar fără a reduce sprijinul pentru Kiev, în timpul unei vizite de stat a preşedintelui Franţei în SUA caracterizată de afecţiune diplomatică, relatează AFP.

"Sunt gata să vorbesc cu Putin în cazul în care caută o modalitate de a pune capăt războiului. Nu a făcut-o încă", a declarat preşedintele SUA în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său francez.

"Dacă s-ar întâmpla acest lucru, atunci, în consultare cu prietenii mei francezi şi ai NATO aş fi bucuros să mă aşez împreună cu Putin să văd ce are de gând. Nu a făcut-o încă", a continuat Joe Biden.

UPDATE 04:00 Preşedintele Zelenski anunţă limitarea activităţilor organizaţiilor religioase afiliate Moscovei

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat joi că Ucraina va limita activităţile organizaţiilor religioase afiliate Rusiei pe teritoriul său şi va pune în discuţie statutul Bisericii Ortodoxe dependente de Patriarhia Moscovei, relatează Agerpres.

"Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională a dat instrucţiuni guvernului să propună Radei Supreme un proiect de lege pentru a face imposibilă desfăşurarea în Ucraina a activităţilor organizaţiilor religioase afiliate centrelor de influenţă din Rusia", a declarat Volodimir Zelenski în intervenţia sa video de joi seară.

Statul ucrainean va trebui, de asemenea, să "asigure expertiza religioasă a statutului Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu privire la prezenţa unei legături canonice cu Patriarhia Moscovei şi, dacă este necesar, să ia măsurile prevăzute de lege" .

UPDATE 00:00 Cel puțin 10.000 de soldați a pierdut Ucraina de la începutul războiului

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a declarat pentru o televiziune ucraineană că forțele armate au pierdut peste 10.000 de soldați de la începutul invaziei ruse.

„Avem cifre oficiale de la Statul Major General, avem cifre oficiale de la comandamentul de vârf, iar acestea indică [între] 10.000 și 12.500-13.000 de morți”, a declarat Podoliak.

Rușii se retrag din unele zone din Zaporojie

Forțele ucrainene susțin că unele trupe ruse au început să se retragă de pe pozițiile lor din regiunea sudică Zaporojie. Statul Major General ucrainean afirmă că rușii au început pregătirile pentru evacuarea personalului administrațiilor ocupate din regiunea Zaporojie.

Biden a calificat războiul lui Putin din Ucraina drept "bolnav"

Președintele american Joe Biden a calificat războiul început de Vladimir Putin în Ucraina drept "bolnav". El a declarat că există o singură modalitate rațională de a încheia acest conflict militar, cea prin care liderul rus își retrage trupele din Ucraina.

Dar se pare că nu are de gând să facă acest lucru. Plătește un preț foarte mare pentru că nu reușește să o facă, dar provoacă un carnagiu incredibil, incredibil asupra populației civile din Ucraina. Bombardând grădinițe, spitale, case de copii. Este bolnav ceea ce face”, a declarat Biden

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă